eur:
388
usd:
360.1
bux:
68999.53
2024. május 9. csütörtök Gergely

Félmilliárdos áfacsalási ügyben nyomoz a NAV

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának pénzügyi nyomozói: a gyanú szerint az elkövetők traktorok és mezőgazdasági gépek adásvételével félmilliárd forint áfát csaltak el - tudattta a szervezet sajtóreferense.

Kuperczkó Adrienn közölte: a csalássorozat két irányítója az általuk működtetett cég nevében belföldi megrendelőknek szerzett be nagy értékű mezőgazdasági gépeket, majd azokat papíron egy általuk létrehozott szlovákiai gazdasági társaságnak értékesítették tovább áfamentesen.

A szlovák társaság - szintén csak papíron - a traktorokat továbbadta a magyar megrendelőknek, szintén adómentesen - tette hozzá. A sajtóreferens kiemelte, hogy a gépek nem hagyták el az országot: az átszámlázásokkal az áfafizetést akarták elkerülni a gyanúsítottak, a fiktív utaztatást szabályosnak tűnő szállítási okmányokkal is alátámasztották.

A pénzügyi nyomozók tizenöt helyszínen tartottak házkutatásokat: könyvelési anyagokat, számlákat, szerződések foglaltak le, valamint az akció napján 15 tanút is kihallgattak.

A készpénzlefoglalásnak, a nagy értékű ingatlanok és üzletrészek zár alá vételének köszönhetően a félmilliárdos kár teljes mértékben megtérül - mondta Kuperczkó Adrienn A láncolatot irányító két férfi gyanúsítottra akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.

Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×