eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin

Meddőséget kezelő készítményt gyártó céget vásárolt a Richter

Egy meddőséget kezelő készítmény gyártóját, a svájci Finoxot vásárolta meg 55 milliárd forintért a Richter - jelentette a társaság. A magyar gyógyszergyártó vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a svájci cég terméke illeszkedik a Richter portfóliójához, és komoly potenciált látnak benne.

„Egy svájci biotechnológiai céget vásároltunk, amelynek a fő terméke egy bioszimiláris készítmény, ami a petefészek stimulálásával kezeli a meddőséget” - mondta el Bogsch Erik. Hozzátette: „ez a nőgyógyászati kulcstermék, abból adódóan, hogy a gyermekvállalási idő a harmincas évekre tolódott, a felhasználása folyamatosan nő.

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója hozzátette, a készítmény az Európai Unió területén rendelkezik engedéllyel, már húsz országban értékesítik is, és lehetőség van az egész világra kiterjeszteni, kivéve az USA-t, ahol még nincs törzskönyvezve. Mint mondta: lemondtunk az amerikai lehetőségről, mert a törzskönyvezési folyamat rendkívül nehéz, az ár és a kockázat nem állt volna arányban.

Bogsch Erik kiemelte, a termék beleillik a Richter stratégiájába, kiegészíti a nőgyógyászati portfólióját és tovább erősíti a jelenlétét a legnagyobb, elsősorban nyugat-európai piacokon, valamint növeli a piaci lehetőségeket is.

A vételár egy nagyon magas összeg, 190 millió svájci frank, de úgy gondoljuk, hogy ez egy jó befektetés és az eredmények ezt igazolni fogják – fűzte hozzá a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

„A Finoxnak az első évben 15 millió euró bevétele volt, a mi és az ő becsléseink szerint is három éven belül ez 80 milliót fog eredményezni a Richternek. Ennyi készpénzzel rendelkeztünk, hitelt nem kellett felvennünk és maradt még a cégnél pénzügyi tartalék” - emelte ki Bogsch Erik.

„2010-ben volt két akvizíciónk, azóta ilyen nagyságú nem, és jelenleg különösebb tervünk nincs is. Itt is inkább terméket vásároltunk, mint céget, hiszen egyetlen terméke van a cégnek” - hangsúlyozta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×