eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Leállások várhatók az e-matrica és az e-útdíj rendszerekben

Fejlesztés miatt lassulásokra, időszaki leállásokra kell számítani az e-matrica és HU-GO e-útdíj értékesítési rendszerekben péntek este 18 óra 30 perctől hétfő reggel 8 óra 30 percig - tudatta a NÚSZ.

A közlemény szerint az e-matrica használat-arányos és a HU-GO megtett úttal arányos díjfizetési rendszer fejlesztése miatt ezen felül szünetel az értékesítés a NÚSZ webes felületén pénteken 23 óra 30 perc és szombaton hajnali 2 óra között.

A lassulások és a rövidebb idejű leállások a fejlesztések ütemezett élesítése miatt csak helyi szinten lesznek tapasztalhatóak. Ezért amennyiben egy viszonteladói ponton nem lehet úthasználati jogosultságot vásárolni, azt javasolják, hogy az utazók és fuvarozók keressenek fel egy másik értékesítési pontot.

A NÚSZ azt ajánlja, hogy a várakozás elkerülése érdekében úthasználati jogosultságot elővételben (a karbantartást megelőzően) vásárolják meg az ematrica.nemzetiutdij.hu vagy www.hu-go.hu weboldalon, SMS-ben, mobil applikációkon keresztül, az ügyfélszolgálati irodákban, vagy a viszonteladói partnereknél.

Nem érinti a karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó HU-GO ügyfeleket, de gondoskodniuk kell arról, hogy a megjelölt időszakra is rendelkezzenek megfelelő egyenleggel - írták.

Díjköteles útszakaszra való felhajtáskor már rendelkezni kell érvényes jogosultsággal - hangsúlyozta tájékoztatójában a NÚSZ.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×