eur:
393.4
usd:
368.08
bux:
66269.8
2024. április 24. szerda György

Budapesten lesz az EBRD következő nagy konferenciája

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) az év második felében Budapesten tartja majd a gazdasági növekedés és a beruházások lehetőségeit feltáró konferenciáját - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

A konferencia célja az EU-13 (Kelet-Közép-Európa, Baltikum, Málta és Ciprus) növekedési potenciáljának fellendítése, támaszkodva az EBRD 25 éves tapasztalataira - tették hozzá.

A konferencia megrendezését Sir Suma Chakrabarti, a szervezet elnöke a bank Londonban tartott éves közgyűlésének megnyitóján jelentette be.

A közlemény idézi Varga Mihály minisztert, aki azt mondta: "megtiszteltetésnek vesszük, hogy otthont adhatunk a rendezvénynek, és szívesen osztjuk meg a gazdaságfejlesztésben szerzett magyar tapasztalatokat."

A közlemény kitér arra, hogy Sir Suma Chakrabartit, a szervezet jelenlegi vezetőjét az EBRD kormányzótanácsa magyar támogatással választotta újabb négy évre elnökké.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×