eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés

A héten küldik a konvergenciaprogramot Brüsszelbe

A magyar kormány a héten továbbítja a konvergenciaprogramot, valamint a nemzeti reformprogramot az Európa Bizottságnak, a Költségvetési Tanács és a parlament jóváhagyásával - erről tájékoztatta Varga Mihály Navracsics Tibort a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai közleménye szerint.

A nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság február végén nyilvánosságra hozott országjelentéséről egyeztetett Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosával.

A közlemény szerint Varga Mihály egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy az EB idei jelentése a 2015-ösnél sokkal kiegyensúlyozottabb és objektívebb, és egyetértettek abban, hogy a dokumentum a korábbiaktól eltérően pozitív hangvételű, elismeri a gazdasági előrelépést, a csökkenő államháztartási hiányt és államadósságot, valamint kedvezően nyilatkozik a bankadó csökkentéséről is.

A miniszter azt is kiemelte, hogy a Magyarország külső sérülékenységének enyhítését szolgáló kormányzati intézkedések között a jelentés elismerően szól a lakossági devizahitel-állomány teljes kivezetéséről, és megállapította azt is, hogy a növekvő aktivitással párhuzamosan csökkent a munkanélküliségi ráta és a tartós munkanélküliek aránya is mérséklődött.

Navracsics Tibor az Európai Bizottság tagjaként a nemzeti reformprogramok április végi előterjesztése előtt a hazai szakpolitikák alakításáról kezdeményezett tárgyalást Varga Mihállyal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×