eur:
388.88
usd:
360.82
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A monetáris tanács kész a további kamatcsökkentésre

A monetáris tanács a továbbiakban is kész minden rendelkezésére álló eszközt alkalmazni a másodkörös inflációs hatások visszaszorítása érdekében. Értékelése szerint az inflációs cél fenntartható elérése további, kismértékű kamatcsökkentés irányába mutat - hangsúlyozza a a kamatdöntő ülésről kiadott közlemény.

A tartósan alacsony költségoldali inflációs nyomás, a világgazdaság lassulása és az inflációs várakozások historikusan alacsony szintje miatt továbbra is fennáll a tartósan cél alatti inflációt okozó másodkörös hatások kialakulásának kockázata. Az ilyen kockázatok mérséklése érdekében folytatta kamatcsökkentési ciklusát a tanács, és az irányadó ráta 15 bázispontos csökkentése mellett döntött - olvasható az MNB honlapján, közleményben.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×