eur:
394.74
usd:
371.29
bux:
65904.68
2024. április 16. kedd Csongor

Megállapodás a győri Audinál a béremelésről

Megállapodott az Audi Hungaria Motor Kft. vezetősége és a vállalat munkavállalóit tömörítő Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) a bérek emeléséről pénteken, a megállapodást várhatóan április 4-én írják alá, a részletekről is akkor adnak tájékoztatást - közölte Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére.

Az AHFSZ március 21-én már sztrájkbizottságot alakított, miután az addigi bértárgyalásokat eredménytelennek nyilvánították.

Az AHFSZ eredetileg januárig visszamenőleg legalább 15 ezer forintos béremelést, a választható béren kívüli juttatások keretösszegének legalább 570 ezer forintos szintjét, egységes, nem differenciált béremelést követelt. Ragaszkodott ahhoz is, hogy a szakszervezet és a munkáltató a megállapodásban rögzítse, hogy közös munkacsoportot alakítanak ki, amely felülvizsgálja a jelenlegi fizetési rendszert, a munkakörhöz kapcsolódó sávos rendszert, és új bérstratégiát alkotnak.

A munkáltató a korábbi tárgyalásokon elutasította a szakszervezet két követelését: a béremelés januárig visszamenőleges bevezetését, valamint az egységes, nem differenciált béremelést.

Az AHFSZ közben módosította a követeléseket, és idén januárig visszamenőlegesen egységesen 20 ezer forintos béremelést, a választható béren kívüli juttatások keretösszegének legalább 500 ezer forintos keretét és egyszeri, százezer forintos kifizetést követelt.

Az AHFSZ 1996-ban alakult, jelenleg az Audi Hungaria Motor Kft. 11 ezer 500 munkavállalójából mintegy hétezer tagja van.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi konszern tagja, Az Audi és a Volkswagen konszernek központi motorszállítója. Árbevétele 2015-ben 7,906 milliárd euró volt. A vállalat jelenleg Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×