eur:
390.96
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Több turista utazik Oroszországba a gyenge rubel miatt

Tavaly 13 százalékkal nőtt az Oroszországba irányuló turistaforgalom a rubelárfolyam gyengülésének köszönhetően - jelentette ki Oleg Szafonov a Roszturizm orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség vezetője a moszkvai Intourmarket nemzetközi kiállításon.

Szafonov szerint a legtöbb látogató Kínából és Délkelet-Ázsiából érkezik Oroszországba. Sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az európai turisták száma csökkent.

Az idegenforgalmi vezető szerint a Törökországba és Egyiptomba irányuló orosz turistaforgalom ideiglenes lezárulása mellett egyebek között Bulgária, Görögország, Izrael és Irán a külföldre utazni szándékozók új célországai.

Az Orosz Turizmusipari Szövetség március elején közzétett adatai szerint 2015-ben 31,3 százalékkal, 12,1 millióra csökkent a külföldre utazó oroszok száma. Ez az elmúlt 18 évben mért legnagyobb visszaesés.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. november 28-án szankciókat léptetett életbe Törökország ellen, miután a török légierő légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy orosz katonai gépet. A Moszkva által kihirdetett intézkedések egyebek között magukba foglalják a két ország közötti légi forgalom tilalmát.

Egyiptom és Oroszország között azután szakadt meg a légi közlekedés, hogy októberben a Sínai-félszigeten lezuhant egy orosz utasszállító. A gép elpusztítását az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta. Moszkva és Kairó a közelmúltban elvi megállapodásra jutott a repülőjáratok újbóli megindításáról, az orosz közlekedési tárca és az egyiptomi polgári repülési minisztérium a technikai részletek véglegesítésén dolgozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×