eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Árvíz és belvíz is gondot okoz az országban

Több folyószakaszon elsőfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében a belvíz miatt van másodfokú készültség - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Siklós Gabriella kifejtette: a román vízgyűjtő területeken az előre jelzettnél jóval több csapadék esett le, emellett jelentős olvadás is volt, mindennek hatására több árhullám indult el. Az OVF adatai szerint több mint 283 kilométeren van érvényben a legenyhébb, elsőfokú készültség, köztük a Fekete-Körösön és a Zagyván. Siklós Gabriella ugyanakkor jelezte, a Tisza magyarországi szakaszán is kialakulhat az első fokot megközelítő vízszint.

Emellett az elmúlt két napban a szivattyúkat is be kellett indítani a belvíz miatt. A legnagyobb belvízi elöntöttség Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti - mondta Siklós Gabriella, megjegyezve, ha ismét jön a lehűlés és a fagy, várhatóan mérséklődik a helyzet.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×