eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Milliós bírság a libamájasított kacsamáj miatt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali termékvisszahívásra kötelezett egy libamáj megjelöléssel fagyasztott kacsamájat forgalmazó céget, emellett több mint 2 tonna termékét vontak forgalmi korlátozás alá, mintegy 10 millió forint értékben. A Kurunczi Hús Bt. milliós bírságra számíthat - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A Nébih munkatársai országszerte több hónapig vettek mintákat fagyasztott libamáj termékekből, mivel az külsőre könnyen összetéveszthető a kacsamájjal, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján az élelmiszerhamisítók is előszeretettel kísérleteznek vele.

Az elvégzett ellenőrzéssorozat megállapította, hogy az esetek többségében a fajazonossági DNS vizsgálatok szerint liba helyett kacsából származott az adott termék.

Az eljárás jelenlegi szakaszában több mint 2 tonna terméket vontak forgalmi korlátozás alá, mintegy 10 millió forint értékben. A hatóság arra is kötelezte az érintett céget, hogy az általa gyártott valamennyi "fagyasztott libamáj" jelölésű terméket hívja vissza a forgalomból és hiánytalanul őrizze meg a vizsgálat lezárásáig. Az eljárás folyamatban van, a felelős megállapítását követően az élelmiszerhamisítás elkövetője milliós bírságra számíthat.

A nyilvános cégadatok szerint a Kurunczi Hús Bt. székhelye Budapesten van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×