eur:
394.32
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lendületben tudott maradni az Audi

Növelte termelését és árbevételét 2015 első háromnegyed évében mind a győri Audi, mind német anyagcége - írja keddi számában a Világgazdaság.

Győrben szeptember végéig 1,554 millió motort gyártottak, szemben az előző év azonos időszakának másfél milliós darabszámával. A Rába partján elvégzett fejlesztések a gépkocsigyártási kapacitást is érintették, szeptember végéig 122,2 ezer Audi TT sportkocsi és A3-as készült, 41 ezerrel több, mint 2014-ben.

A konszern gyáraiban szeptember végéig 1,362 millió Audit szereltek össze, ez 21 ezerrel több az előző évinél.

A kereslet bővülése mellett árfolyamhatások is segítették az Audit abban, hogy csoportszinten 11,2 százalékkal, 43,7 milliárd euróra növelhesse háromnegyed éves forgalmát. Az üzemi eredmény öt százalékkal, négymilliárd euróra bővült, a pénzügyi eredmény viszont a 737 millió euróról 225 millióra esett vissza.

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Audik is érintettek a dízelbotrányban, a 2,4 millió járművüket kell majd az emissziós normáknak megfelelően átalakítaniuk. Ennek a költségét egyelőre nem közölték, annyi tudni, hogy a VW-csoport 6,7 milliárd eurót tartalékolt erre a célra.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×