INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Lendületben tudott maradni az Audi

InfoRádió / MTI
Növelte termelését és árbevételét 2015 első háromnegyed évében mind a győri Audi, mind német anyagcége - írja keddi számában a Világgazdaság.

Győrben szeptember végéig 1,554 millió motort gyártottak, szemben az előző év azonos időszakának másfél milliós darabszámával. A Rába partján elvégzett fejlesztések a gépkocsigyártási kapacitást is érintették, szeptember végéig 122,2 ezer Audi TT sportkocsi és A3-as készült, 41 ezerrel több, mint 2014-ben.

A konszern gyáraiban szeptember végéig 1,362 millió Audit szereltek össze, ez 21 ezerrel több az előző évinél.

A kereslet bővülése mellett árfolyamhatások is segítették az Audit abban, hogy csoportszinten 11,2 százalékkal, 43,7 milliárd euróra növelhesse háromnegyed éves forgalmát. Az üzemi eredmény öt százalékkal, négymilliárd euróra bővült, a pénzügyi eredmény viszont a 737 millió euróról 225 millióra esett vissza.

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Audik is érintettek a dízelbotrányban, a 2,4 millió járművüket kell majd az emissziós normáknak megfelelően átalakítaniuk. Ennek a költségét egyelőre nem közölték, annyi tudni, hogy a VW-csoport 6,7 milliárd eurót tartalékolt erre a célra.

A címlapról ajánljuk