eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin

Szeptemberben nőttek az autóeladások Kínában

Kínában 3,3 százalékkal nőtt az új autók eladása szeptemberben, elsősorban annak a hatására, hogy stabilizálódtak az ázsiai ország tőzsdéin a részvényárak. Az előző három hónapban csökkentek az eladások.

Kína a világ második legnagyobb autópiaca.

Kínában az autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) kedden közölt adatai szerint 1,75 millió autót értékesítettek szeptemberben. Augusztusban 3,0 százalékkal kevesebbet autót adtak el az egy évvel korábbinál. Júliusban 7,1 százalékos volt az eladások éves csökkenése, júniusban pedig 2,3 százalékos a visszaesés.

Szeptemberben szinte valamennyi külföldi márkából többet adtak el az egy évvel korábbinál. Egyebek között a Toyota értékesítése 1,7 százalékkal bővült, a Nissan eladása 2,9 százalékkal nőtt, míg BMW-ből 11 százalékkal adtak el többet.

A CAAM júliusban 3 százalékra csökkentette az autópiaci forgalom 2015-ös növekedésére tett előrejelzését az év eleji 7 százalékos becslésről.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×