eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Két busztender eredményét hirdette ki a BKV

Több mint 8 milliárd forint értékben hirdetett eredményt két közbeszerzésben a Budapesti Közlekedési Zrt., az egyik dízel, míg a másik elektromos buszok használatát kérte - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A közbeszerzés rendelkezésre tartásról szól. A rendelkezésre tartás - mint szolgáltatás - a bankhitelnél jellemző, amikor meghatározott összeget tart a bank az ügyfél rendelkezésére, díjazás ellenében. Ebben az esetben buszok rendelkezésre tartását kérte a BKV.

Mindkét tender hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárás volt. Az első - dízel buszos közbeszerzés - két részből állt. Az elsőbe az alacsonypadlós, szóló, dízel autóbuszok tartoztak 1 milliárd 563 milliárd forintos keretben. Ezt a MABI-BUS Kft. nyerte meg, a másik - vesztes - ajánlattevő a Scania Hungária Kft. volt.

Az első tender második része a csuklós buszokat tartalmazta 5 milliárd 247 milliárd forintos keretösszegben. Ennek nyertese az INTER TAN-KER City Konzorcium lett. Ennek tagjai - a névadó Inter Tan-Ker City Kft.-n kívül - a Pandant TMSZ Kft. valamint az ITK Holding Zrt. Ebben a részben a MABI-BUS Kft. volt a vesztes.

A másik tender alacsonypadlós, szóló, elektromos autóbuszok rendelkezésre tartását kérte, 1 milliárd 452 millió forint keretösszegben. Ezt a holland BYD Europe BV nyerte. A vesztes ajánlattevő a Dunai Repülőgépgyár Zrt. volt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×