eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Már magyar nyelvű weboldalon is lehet külföldi autópálya-matricát venni

Elindult az első magyar nyelvű, külföldi autópálya-matricákat árusító weboldal, a megallasnelkul.hu, jelenleg négy szomszédos ország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia vignettája érhető el érvényességi idő szerinti bontásban, személygépjárművel utazók részére - közölte az oldal alapítója.

A 2015 júniusában indított oldalon a horvát kapus rendszerű autópályán az elektronikus fizetésre alkalmazható eszköz (ENC) is megrendelhető és feltölthető. A weboldal alapítója a Holtankoljak Csoport, a holtankoljak.hu üzemeltetője.

A társaság felmérése szerint a magyarok 74 százaléka leggyakrabban autóval indul külföldre nyaralni. Az online kutatás szerint a sztrádát választók közel fele már egy héttel, de legkésőbb pár nappal az utazás előtt megvásárolja a szükséges matricát. A kapus rendszerek esetében viszont - például a horvát autópályán - inkább az útközbeni megállás jellemző, semmint az elektronikus fizetésre alkalmazható eszköz (ENC) beszerzése.

A magyarok 63 százaléka külföldi autós útja során még akkor sem tér le az autópályáról, ha drágállja az azért fizetendő díjat, vagy sokallja a kapuknál elvesztegetett időt. A sofőrök egynegyede azonban csak akkor választja az autópályát, ha ez nem okoz jelentős plusz költséget az utazás során.

Az autósok több mint kétharmada a benzinkutakon vagy a határátkelőknél próbálja megvenni az adott országban szükséges vignettát, csupán a válaszadók egy százaléka próbálkozott meg eddig az idegen nyelvű oldalakon való online vásárlással.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×