INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Meglepődnek vagy sem az autósok a jövő héten?

Infostart / InfoRádió
Stagnálással, érdemi elmozdulás nélkül zárták a hetet a finomított termékárak, és most a forint sem volt olyan elmozdulásra képes, mely érdemben befolyásolhatná a jövő héten az üzemanyagok árváltozását - írja a Portfolio.hu.

A Mol most jó eséllyel nem változtat a hazai üzemanyagárakon, bármilyen irányú árváltoztatás meglepetéssel szolgálna. Az átlagos benzinár így továbbra is 412-413 forint körül, míg a gázolaj literje 421-422 forint körül alakulhat - olvasható a gazdasági portál előrejelzésében.

A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai alig érzékelhető mértékben mozdultak a héten, de sem a benzin esetében látott 1,2 százalékos emelkedés, sem a dízel esetén tapasztalható 0,3-os visszaesés nem indokolna árváltozást.

A hazai fizetőeszköz a múlt heti 221-es átlagos szintekről a héten 220,7-ig erősödött a dollárral szemben, ami kevés ahhoz, hogy kedvezően hasson a hazai autósok számára. A dolláros átlagárak stagnálását most a hazai fizetőeszköz erősödése sem pótolhatta. A benzin és a gázolaj forintban mérve egyaránt a dollárosnál néhány tized százalékkal kisebb áremelkedést produkált, előbbi esetében 1 százalékos, utóbbi esetén 0,2 százalékos forintban mért drágulásnak lehettünk szemtanúi.

A héten látott elmozdulások alapján jövő héten szerdán nem várható árelmozdulásra a hazai kutakon. A benzin és a gázolaj esetében az árak szinten tartására kerülhet majd sor. Legfeljebb a benzin esetén van igen elhanyagolható esélye egy minimális, 2 forintos emelésnek. Utóbbi döntést a benzin esetén látott igen csekély, a finomított termékárak piacán látott áremelkedés indokolhatná.

A címlapról ajánljuk