eur:
389.75
usd:
363.51
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Együttműködési megállapodást kötött Kínában a Nemzeti Innovációs Hivatal

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) és a kínai Külföldi Szakértők Állami Hivatala (SAFEA) Sencsenben - tájékoztatta a NIH szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a magyar küldöttség látogatásának célja a kétoldalú tudományos és technológiai kapcsolatok elmélyítése, illetve az intézményközi együttműködési megállapodás aláírása volt.

A NIH elnöke, Mészáros György idén szeptemberben tárgyalásokat folytatott olyan kínai állami hivatalok és szakmai szervezetek, valamint nemzetközi szinten is meghatározó szerepet játszó vállalatok képviselőivel, akik érdeklődést mutatnak a magyar kutatás, fejlesztés és innováció eredményei iránt. A korábbi tárgyalássorozat eredményeként utazott a NIH küldöttsége Kínába, ahol a 11. Külföldi Szakértőcsere Konferencián (CIEP) Mészáros György találkozott Lu Minggel, a SAFEA alelnökével, és aláírták a megállapodást.

Az együttműködés célja a két ország között szakértők cseréjének ösztönzése a mezőgazdaság, az ipar, valamint a szolgáltatások területein. A kedden aláírt megállapodásban rögzített együttműködés időtartama öt év. A NIH és a SAFEA vállalta, hogy saját eszközeikkel támogatják a szakértők cseréjét, amely a felek által a jövőben felállítandó vegyes bizottság javaslatai alapján történik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×