INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Gazdasági kérdésekről is tárgyalt Orbán Viktor a CSU frakcióvezetőjével

InfoRádió / MTI
Orbán Viktor kormányfő hétfőn hivatalában fogadta Gerda Hasselfeldtet, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) frakcióvezetőjét. A tanácskozáson Németország és Magyarország gazdasági együttműködése is szóba került - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Havasi Bertalan közleménye szerint az egyik német konzervatív kormányzópárt frakcióvezetőjével folytatott megbeszélésen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Matei Hoffmann nagykövet és Hildegard Bentele, a CSU külpolitikai tanácsadója is.

A magyar miniszterelnök a találkozón elmondta: kapcsolatunk Bajorországgal és a CSU-val stratégiai fontosságú.

A CSU frakcióvezetője tolmácsolta Orbán Viktornak Edmund Stoiber, Bajorország volt tartományi miniszterelnöke üdvözletét, egyben elismerését fejezte ki azért, hogy az új magyar alaptörvényben szerepelnek a keresztény európai értékek. Gerda Hasselfeldt hozzátette: az államadósság csökkentése is fontos cél, nemcsak magyar, hanem európai szemszögből is - szerepel a kommünikében.

Orbán Viktor - a tájékoztatás szerint - a tárgyaláson kifejtette: Közép-Európa összenőtt a német gazdasággal, ezért a térség általános érdeke az erős Németország.

A miniszterelnök hozzátette: "a magyar gazdaságpolitikai intézkedések is mind-mind azt a célt szolgálták, hogy Magyarország versenyképessége is javuljon, és legyen öt, de inkább öt és fél millió munkahely és adófizető Magyarországon.

A címlapról ajánljuk