eur:
394.5
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gazdasági kérdésekről is tárgyalt Orbán Viktor a CSU frakcióvezetőjével

Orbán Viktor kormányfő hétfőn hivatalában fogadta Gerda Hasselfeldtet, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) frakcióvezetőjét. A tanácskozáson Németország és Magyarország gazdasági együttműködése is szóba került - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Havasi Bertalan közleménye szerint az egyik német konzervatív kormányzópárt frakcióvezetőjével folytatott megbeszélésen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Matei Hoffmann nagykövet és Hildegard Bentele, a CSU külpolitikai tanácsadója is.

A magyar miniszterelnök a találkozón elmondta: kapcsolatunk Bajorországgal és a CSU-val stratégiai fontosságú.

A CSU frakcióvezetője tolmácsolta Orbán Viktornak Edmund Stoiber, Bajorország volt tartományi miniszterelnöke üdvözletét, egyben elismerését fejezte ki azért, hogy az új magyar alaptörvényben szerepelnek a keresztény európai értékek. Gerda Hasselfeldt hozzátette: az államadósság csökkentése is fontos cél, nemcsak magyar, hanem európai szemszögből is - szerepel a kommünikében.

Orbán Viktor - a tájékoztatás szerint - a tárgyaláson kifejtette: Közép-Európa összenőtt a német gazdasággal, ezért a térség általános érdeke az erős Németország.

A miniszterelnök hozzátette: "a magyar gazdaságpolitikai intézkedések is mind-mind azt a célt szolgálták, hogy Magyarország versenyképessége is javuljon, és legyen öt, de inkább öt és fél millió munkahely és adófizető Magyarországon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×