eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hogyan szavazott a magyar biztos a kötelezettségszegési eljárásokról?

Az Európai Bizottság több alkalommal is tárgyalt a Magyarország ügyében elrendelt kötelezettségszegési eljárásokról, de mivel nem volt véleménykülönbség a biztosok között, nem szavaztak a kérdésről - mondta Andor László uniós biztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az elnök akkor bocsátja szavazásra az ügyet, ha a vita megosztottságot mutat - ebben az esetben azonban nem volt megosztottság - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Andor László az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa.

A kérdésre, milyen érzés ilyen ügyekben magyar biztosként dönteni, Andor László azt válaszolta: nyilván nem nagyon jó érzés, ha magyar problémák, vagy Magyarországgal kapcsolatos kifogások, kritikák ilyen tömegben egyszerre az asztalra kerülnek.

A magyar ügyben két felvonása volt az Európai Bizottságon belüli vitának - emlékeztetett. Az egyik a túlzottdeficit-eljárásról - amely az alkotmányos kérdésektől független folyamat -, a másik pedig a közelmúltban elfogadott törvényekről. Ezek között vannak olyanok, amelyekről már határozott álláspontja van az illetékes biztosoknak, és vannak olyanok is, amelyekről ilyen még nincs - mondta Andor László.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×