eur:
394.25
usd:
370.79
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Brüsszel is köti az ebet a karóhoz a jegybanki vitában

A Bizottság elnöke által a magyar kormányfőnek írt levélben foglalt kérések teljesítése nélkül Brüsszelben nem látnak esélyt a kölcsönmegállapodásról szóló háromoldalú tárgyalások folytatására - erősítették meg név nélkül nyilatkozó források.

Úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnöknek írt Barroso-levélben megfogalmazott bírálatok megszívlelése és a kérések maradéktalan teljesítése nélkül az Európai Bizottság nem lesz hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a magyar delegációval a tervezett készenléti hitelmegállapodás kitárgyalásáról.

Nevük elhallgatását kérő brüsszeli források egyértelművé tették, hogy az EU addig nem folytathatja a tárgyalásokat Magyarországgal az ország pénzügyi stabilitásáról, amíg Budapesten nem tartják tiszteletben a pénzügyi stabilitás szempontjából is lényeges uniós jogszabályokat. Brüsszelben úgy vélik, hogy ha a Magyar Nemzeti Bank megítélésük szerint nem képes az előírásoknak megfelelően, normálisan működni, az a központi bankok európai rendszerének működésében is zavarokat idézhet elő, aminek a magyar jegybank is része.

Brüsszelben ugyanakkor cáfolják azt, hogy a Bizottság "zsarolna", amikor a jegybanktörvény elfogadását összekapcsolja a kölcsönmegállapodásról szóló tárgyalások hivatalos elkezdésével, illetve az előkészítői szinten elindult párbeszéd folytatásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×