eur:
390.87
usd:
364.59
bux:
68302.43
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A bankok nem szakítják meg a tárgyalásokat a kormánnyal

A magyar bankok nem szakítják meg a tárgyalásokat a kormánnyal a devizahiteleseket érintő javaslatcsomagról - áll a Bankszövetségnek a Reutershez eljuttatott írásos közleményében. Teszik ezt annak ellenére, hogy a bankok szerint a kormány megszegte azt a megállapodást, hogy a tárgyalások ideje alatt nem hoz a devizahiteleseket érintő újabb intézkedéseket.

"Ígéretet kaptunk a kormánytól, hogy amíg nem zárulnak le a tárgyalások, addig a kormány nem hoz újabb intézkedéseket és törvényeket" - írta válaszában Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója.

"Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban történtek ilyen lépések, folytatódnak a tárgyalások a kormány és a Bankszövetség között" - áll a levélben.

Keddi számában a Magyar Nemzet azt írta, elmérgesedett a hangulat a pénzintézetek és a kormány között, annyira, hogy a bankszövetség elállhat a devizahiteleseket érintő benyújtott javaslatcsomagjától is. A pénzintézetek azért vették fontolóra ezt a verziót - számol be a Magyar Nemzet -, mert a kormány a múlt hét elején elfogadott egy rendeletet, amely arról szól, hogy a munkaadók 7,5 millió forint összegig adómentes támogatást adhatnak a végtörlesztés lehetőségét kihasználó dolgozóiknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×