eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az OTP 500 milliárd forintos kötvényprogramot indított

Az OTP bank 500 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramot indított el a 2011-2012-re - közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.

A kibocsátási tájékoztató szerint a kötvényprogram célja, hogy forrást biztosítson az OTP Bank és a bankcsoport üzleti tevékenységének finanszírozásához.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete augusztus 3-án hagyta jóvá a kibocsátási tájékoztatót.

A program során a következő két évben forgalomba hozott és le nem járt kötvények össznévértéke nem haladhatja meg az 500 milliárd forintot, vagy ennek megfelelő devizák értékét, amelyek euró, dollár, svájci frank, bolgár leva, horvát kuna, ukrán hryvna, orosz rubel vagy román lej lehetnek. A külföldi devizákat a forgalomba hozatal napján érvényes, a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyamán kell számolni.

A tájékoztatóból kiderül az is, hogy az OTP nem vállal kötelezettséget a teljes 500 milliárd forint össznévértékű kötvény forgalomba hozatalára.

A bank kéri majd a forgalomba hozott kötvények bevezetését a Budapest Értéktőzsdére (BÉT), a Szlovák Értéktőzsdére (BSSE), a Bulgár Értéktőzsdére (BSE), illetve a román Bukaresti Értéktőzsdére (BVB), erre azonban kötelezettséget nem vállal.

Az OTP 2010 augusztusában indított 2010-11-re szólóan egy szintén 500 milliárd forint össznévértékű kötvényprogramot.

A bankcsoporton belül legutóbb, augusztus elején az OTP Jelzálogbank bocsátott ki 750 millió euró névértékű, három éves lejáratú, változó kamatozású fedezett kötvényt, aminek árazása a három havi EURIBOR felett 300 bázispont lett.

Márciusban Oroszországban bocsátott ki kötvényt az OTP. Ez volt a magyar bankcsoport első oroszországi kibocsátása és a 2,5 milliárd rubel névértékű, három éves futamidejű évi 8,25 százalék fix kamatozású kötvény kamata 170 bázisponttal haladta meg a 3 éves orosz állampapír hozamát.

A bank egyébként júliusban kapott engedélyt a PSZÁF-tól arra, hogy a 2005. március 4-én tízéves futamidővel kibocsátott 125 millió euró össznévértékű változó kamatozású alárendelt kölcsöntőke kötvényeiből 100 millió eurót lejárat, 2015. március 4. előtt visszavásároljon.

Az OTP Bank Magyarország mellett, a régió nyolc további országában van jelen leányvállalatain keresztül: Bulgáriában (DSK Bank), Horvátországban (OTP banka Hrvatska), Romániában (OTP Bank Romania), Szerbiában (OTP banka Srbija), Szlovákiában (OTP Banka Slovensko), Ukrajnában (JSC OTP Bank), Montenegróban (Crnogorska komercijalna banka) és Oroszországban (OAO OTP Bank).

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×