eur:
401.41
usd:
371.12
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya

Sör volt a Hungaroringen - pénztárgép nem mindenhol

A pályán belül rend volt, a Hungaroringen kívül azonban sok szabálytalanságot tapasztaltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép magyarországi Regionális Adó, valamint Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szakemberei az idén is a hétvégi Formula-1 Magyar Nagydíjon.

Az adóhatóság revizorai és a pénzügyőrök csütörtöktől vasárnapig végeztek ellenőrzéseket a Hungaroringen és a környező településeken: Mogyoródon, Gödöllőn, Szilasligeten, Széphegyen, Szadán és Kerepesen - számolt be közleményében a NAV.

A korábbi években tapasztalatokhoz hasonlóan a pályához tartozó vállalkozások szabályosan működtek. A Hungaroring területén kívül azonban minden második ellenőrzés hibát tárt fel, legjellemzőbben a vállalkozók a vásárláskor nem adtak, vagy nem megfelelően kiállított nyugtát adtak. Előfordult az is, hogy a kereskedő hatalmas sátorral, nagy mennyiségű alkohollal, több hűtőszekrénnyel települt ki, csupán a pénztárgépet felejtette el kiszállítani.

A pénzügyőrök a futam ideje alatt minden pavilont legalább egyszer ellenőriztek. A vállalkozások legtöbbször a kitelepülést, azaz az alkohol üzlethelyiségen kívül történő értékesítését felejtették el bejelenteni, valamint a csomagolóanyagok után fizetendő környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos visszásságok is előfordultak. Egy alkalommal hamis márkajelzésű termékekre is bukkantak, az egyik Formula-1-es csapat nevével ellátott pólók miatt tettek szabálysértési feljelentést a pénzügyőrök.

Címlapról ajánljuk

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Felemás hangulatban indult a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, de a délelőtti bizonytalankodás után a koradélutáni órákra lefordultak a vezető indexek, és a tengerentúlon is esett a piac. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedett ma, a befektetők a kínai jegybankra figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció érkezett délelőtt. A hét már a vállalati eredményekről is szól, viszont fontosabb negyedéves gyorsjelentés hétfőn nem lesz kereskedési időben. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 21:53
×
×
×
×