eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

Az e-book menti meg a könyvpiacot?

Második éve csökken a magyarországi könyvpiac, még sincs véleményazonosság a néhány szereplő által lehetséges kitörési pontnak tartott e-könyvek ügyében. A kilátásokat tekintve a szakma egyáltalán nem optimista.

2010-ben fejenként valamivel több mint hatezer forintot költöttünk könyvekre, a legnagyobb visszaesést a tudományos- és szakkönyvek, a lexikonok, szótárak területén könyvelhették el, míg például a szépirodalom viszonylag jól teljesít - mondta az InfoRádiónak a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.

Barna Imre szerint az e-könyv lehet az alternatíva, de a szerzői jog, illetve a kalózmásolatoktól való félelem miatt ennek megítélése bizonytalan.

Az e-könyveket támogató Bookline elnök-vezérigazgatója azt mondta: egyre többen használnak olyan készüléket, amely alkalmas az e-könyvek olvasására, ugyanakkor a magyar tartalmak közül csak azok érhetők el digitálisan, amelyek már jogvesztettek. Starcz Ákos szerint a kalózmásolatoktól való félelem alaptalan.

A magyarországi könyvpiac 2008 óta folyamatosan csökken, és az idei első pár havi adatok sem adnak okot az optimizmusra. Szakértők számára egyelőre még kérdés, hogy az e-könyv kiegészíteni fogja a meglévő könyvpiaci kínálatot, vagy szűkíti azok körét, akik e-könyv híján eddig hagyományosat vásároltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×