eur:
401.43
usd:
367.4
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Rekordszámú csapat a Mol-versenyen

Hatvan ország több mint kilencszáz csapata jelentkezett a Mol "freshhh 2011" nemzetközi diákvetélkedőjére - mondta el az olajipari cég HR igazgatója. Szőcs László elmondta: az öt éve indult verseny célja, hogy megtalálja a legtehetségesebb pályakezdőket, akiknek álláslehetőséget kínálnak.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a versenyt, amelyen minden eddiginél nagyobb létszámban vettek részt diákok: szám szerint több hatvan országból több mint kilencszázan regisztráltak - mondta az InfoRádiónak a Mol HR igazgatója, aki hozzátette: az első körben egy online vetélkedőt rendeztek, ahol a diákoknak az olajiparral kapcsolatos döntéseket kellett hozniuk.

Az első forduló után maradt negyven csapat - folytatta Szőcs László, aki kiemelte, hogy a vetélkedő egybeesett a fukusimai atomkatasztrófával, ami így témául szolgált: egy esszét kellett írniuk a csapatoknak arról, hogy Fukusima után hogyan változik a világ energetikai ipara, és ebben a Mol-nak milyen feladatai lehetnek. A döntőbe tíz csapat jutott be.

A HR igazgató hangsúlyozta: az első évben még csak háromszáz csapat jelentkezett, most azonban már a marketingre sem költeni, mert az egész az interneten zajlik és szájhagyomány útján terjed. Egyre nagyobb a presztízse, egyre inkább keresik - fűzte hozzá.

Szőcs László elmondta azt is, azért kezdték el a versenyt, hogy biztosítsák a szakember-utánpótlást úgy, hogy a legjobb diákokat szerzik meg az egyetemekről.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Felemás mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint óvatos emelkedés következhet, gazdasági események szempontjából pedig kimondottan eseménytelen nap várható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×