eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ezért bírságolták nyolcmillióra a Beck Reisent

A Gazdasági Versenyhivatal 8 millió forintra bírságolta a Beck Reisen Kft. utazásszervező céget, mert az a hivatal szerint 2010-ben a fogyasztóknak egyiptomi, nílusi hajóutakról, illetve az éves Beck utazási klubtagságra vonatkozó nyereményekről megtévesztő tájékoztatást adott.

A GVH hétfői közleménye szerint a hivatal megállapította, hogy a Beck Reisen Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott 2010. februárja és májusa között.

A hivatal tájékoztatása szerint a Beck Reisen Kft. 2010 februárja és áprilisa között több lapban megjelentetett keresztrejtvénnyel összefüggésben valótlan tájékoztatást adott a nyereményként feltüntetett nílusi hajóút felmerülő költségeiről.

A 2010 áprilisában és májusában számos fogyasztónak megküldött direkt marketing levelekben a fogyasztók arról kaptak tájékoztatást, hogy megnyertek egy 8 napos nílusi hajóutat, "garantáltan ingyen"; a levelekben a cég nem tett említést a hajóút igénybevételével kapcsolatban felmerülő egyéb költségekről.

A DM-levelekben arról is tájékoztatást kaptak a fogyasztók, hogy egy éves tagságot nyertek a Beck utazási klubba, amelynek értéke 35.000 forint, a nyeremény pedig különböző előnyökkel jár a tagok számára. A GHV szerint ezzel a cég a "kiválasztottság érzését" akarta kelteni a fogyasztóban. A vállalkozás ügyfelei ugyanakkor automatikusan megkapták a klubtagságot, amelynek nem volt nyeremény jellege, és nem bizonyították a tagság nyújtotta kedvezmények körét sem.

GVH közleménye kitér arra is: a bírsággal kapcsolatban tekintettel volt arra, hogy a vállalkozással szemben a versenytanács korábban már hasonló ügyben állapított meg jogsértést.

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal február 7-én azt közölte, hogy Beck Reisen Kft. utazásszervezői tevékenység végzésére vonatkozó engedélyét visszavonó elsőfokú határozatát a másodfokon eljáró szerv helybenhagyta.

A kft. nem folytathat utazásszervezői tevékenységet: utazásokat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, köteles az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat a jogszabályi előírások szerint teljes összegben az utasoknak visszafizetni.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×