eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mobillal is lehet fizetni bevásárláskor

Mostantól mobiltelefonnal is lehet fizetni országszerte 400 Spar üzletben - jelentette be a Spar Magyarország és a fizetési rendszer mögött álló FHB Bank, valamint két mobilszolgáltató, a Magyar Telekom és a Telenor. A mobilfizetés gyakorlatilag annyi idő, mint ha bankkártyával fizetnénk.

Alternatív és világszerte terjedő fizetési mód a mobiltelefonon keresztüli fizetés, amely már Magyarországon is több mint két éve lehetséges, és amelyet eddig jobbára online rendeléseknél, csekkbefizetéseknél alkalmazták az ügyfelek.

A mobilfizetés nemcsak az úgynevezett okostelefonokkal lehetséges, hanem minden olyan készülékkel, amely SMS továbbítására is alkalmas.

A mobilfizetés lehetőségét igényelni kell a mobilszolgáltatók üzleteiben, ahol általában SIM-kártyát cserélnek, hogy alkalmas legyen erre a fizetési módra a telefon. Egyúttal nyílik egy mobilfizetési számla, amelyhez akár rögtön kapcsolódik egy kisebb összegű, pár 10 ezer forintos hitelkeret. Az alkalmazás 24 órán belül élesedik.

Vásárláskor a pénztárnál jelezni kell, hogy mobillal fizetünk, és vagy a mobilszámunkat, vagy egy ehhez kapott egyedi azonosítót kell megadni. Aztán egy SMS-t kapunk, amely jelzi az összeget, amit kér tőlünk a pénztáros; ezt jóváhagyva egy válasz SMS-sel már ki is fizettük a vásárlás értékét.

Harmati László, az FHB Bank vezérigazgatója azt mondta: a mobilfizetéshez kapcsolódó számla normál bankszámla, ami azért szükséges, mert ez biztosítja a gyors online fizetést és a szolgáltatás biztonságát

A mobilszolgáltatók szerint a mostani megállapodás a Sparral az első nagy volumenű mobilfizetési lehetőséget nyújtja Magyarországon. Idén világszerte 150 ilyen fizetési módot indítottak. Szakértők szerint az alternatív fizetési módok között vezető szerepe lesz a mobiltelefonnal való fizetésnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×