eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bekeményített az APEH - retteghetnek a vagyonosok!

Változtat a vagyonosodási vizsgálatok szemléletén az adóhivatal a jövőben - mondta el az APEH szóvivője. Burillák Attila hozzátette: nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezik a hangsúlyt, a kisebb adócsalók helyett a nagyobb jövedelmet eltitkolókat fogják ellenőrizni.

Nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezi a hangsúlyt az adóhivatal a vagyonosodási vizsgálatok terén - mondta az InfoRádiónak az APEH szóvivője, aki hozzátette: amíg 2007-ben közel 11 ezer ilyen vizsgálat zajlott, addig idén eddig kevesebb mint 1400 fejeződött be.

Burillák Attila hangsúlyozta: sokat finomodott a kiválasztás módszere, és 2007-hez képest megduplázódott a hatékonyság: 2010-ben eddig átlagosan minden vagyonosodási vizsgálatra 12 millió forint adóbefizetési kötelezettséget állapítottak meg.

Ez az összeg azt mutatja, hogy nem kishalakról van szó - fogalmazott a szóvivő, aki kiemelte: a kockázatelemzési módszerek tökéletesítésének köszönhető az eredményesség.

Hozzátette: ha a magánszemély bevallott adófizetési kötelezettsége nem áll arányban az életvitelével és a vagyongyarapodásával, akkor előbb-utóbb számíthat vizsgálatra az adóhivataltól.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×