eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

A Standard & Poor's negatív kilátást adott a magyar adósosztályzatra

Az eddigi stabilról negatívra rontotta Magyarország közepes befektetői államadós-besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy a kormány által bevezetett egyes intézkedések potenciálisan kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a magyar gazdaság középtávú makrokilátásaira.

A kilátásrontással együtt a világ legnagyobb hitelminősítő csoportja megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló hosszú és rövid futamú szuverén magyar adósság "BBB mínusz/A-3" osztályzatait.

A magyar szuverén adósbesorolás kilátásának negatívra rontása újabb forintgyengülést okozott. Az eurót a 286,85 forinton jegyezték délután fél kettőkor, nem sokkal a S&P közlését követően. Kora reggel a jegyzés 283,50 forint környékén mozgott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×