eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Nem hírtelevízió, hanem turisztikai televíziós csatorna készül Karácsony Mihály szerint

Egy Magyarország értékeit, utazási célpontjait bemutató, "patrióta szellemű" turisztikai televíziót készítenek - mondta Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden az MTI-nek, s egyben cáfolta a Magyar Nemzet keddi számának azon információját, mely szerint az alapítvány egy baloldali hírtelevíziót indítana.

A Magyar Nemzet keddi száma azt írta: mintegy négymilliárd forintos tőkével egy olyan új televíziót hozna létre az előző kormány delegáltjaiból álló Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely hivatalosan a hazai turizmust népszerűsítené, de "egyes elképzelések szerint" egy baloldali hírtelevízió alapját képezné.

A televíziót működtető társaság igazgatósági elnöke Bárdos András újságíró, a tv2 korábbi műsorvezetője, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kárpáti Miklós ügyvéd lenne - tette hozzá a lap.

A személyét érintő értesülést Bárdos András kedden cáfolta. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "egy magyar Travel Channel előkészületeiről tudok csak. Ha hírtelevízió indulna - bármilyen hírtelevízió, - nem vennék részt benne."

Karácsony Mihály az MTI-nek kedden kifejtette: jelenleg kétmillió embernek kell bemutatni, hogy hol lehet elkölteni az üdülési csekket. Mint mondta, a televízióval népszerűsíteni szeretnék a belföldi szolgáltatókat, a fesztiválokat, fürdőhelyeket és a kulturális kincseket.

Az előkészületekről szólva részletezte: Bárdos András részvételével elkészült a műsorterv. Erre készített nyolcéves üzleti tervet egy pénzügyi tanácsadó cég. A szakmai, műszaki hátteret és a műsorterjesztést érintő tárgyalások most zajlanak, a csatorna a tervek szerint októberben indul. A kérdésre, hogy hol lesz elérhető a csatorna, Karácsony Mihály annyit mondott: a legnagyobb műsorterjesztők műsorkínálatában benne lesz.

A Magyar Nemzet információi szerint az új televíziós csatorna születését segítendő Hazai Turizmus Zrt. néven új cég létrehozását tervezi az üdülési alapítvány, amely filmkészítéssel, tévéműsorok gyártásával és sugárzásával foglalkozna.

A lap birtokába került - és az üdülési alapítvány előző kormány-delegáltjaiból álló kuratóriuma által megvitatott - határozati javaslat szerint a céget 595 millió forint jegyzett tőkével és 3,3 milliárdos tőketartalékkal hívná életre az alapítvány tulajdonában lévő két cég: a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és a Hunguest Vagyonkezelő Zrt. Az ügyről beszámoló Magyar Nemzet Karácsony Mihályt, az üdülési alapítvány kuratóriumának elnökét Kiss Péter korábbi kancelláriaminiszter "bizalmi embereként" említette.

Az elnök az MTI-nek elmondta: a Magyar Nemzet tévesen abból indult ki, hogy ha Bárdos lenne az új társaság igazgatója, akkor csakis hírtelevízió lehetne a tervben. De ők "ilyet nem akarnak létrehozni"- fogalmazott Karácsony Mihály, aki egyébként a Magyar Nemzet keddi cikkében is megszólalt, s ott is cáfolta, hogy tervük megvalósításával egy baloldali hírtelevízió alapjait raknák le.

Kárpáti Miklós az MTI megkeresésére elmondta: nem tud semmiféle hírtelevízió előkészületeiről. Õt csupán egy "turisztikai tematikájú" televízióadó előkészítésével kapcsolatban keresték meg - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×