eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb bankok mentek csődbe az Egyesült Államokban

Három bank jelentett csődöt a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma így 81-re emelkedett.

A Mississippi állambeli First National Bank, az Illinois állambeli Arcola Homestead Savings Bank és a nebraskai TierOne Bank irányítását az állami betétbiztosítási alap (FDIC) veszi át.

A betétesek kártalanítása több mint 300 millió dollárba kerül. Az alapnak az idei első negyedévben 20,7 milliárd dollár vesztesége keletkezett a bankcsődök finanszírozásából - áll a DowJones hírügynökség vasárnapi jelentésében.

A csődbe jutott bankokat az FDIC szanálja, majd vevőt keres rájuk, többnyire sikerrel. A betéttulajdonosok vagyonát számlánként 250 ezer dollárig (60,2 millió forintig) biztosítja az alap.

Tavaly 140 bank jelentett csődöd az Egyesült Államokban. Legutóbb 1992-ben volt ennyi bankcsőd, és az FDIC előrejelzése szerint a hullám az idén tetőzik.

A betétbiztosítási alap a tartós ingatlanpiaci válság miatt várható nehézségekre hivatkozva májusban 775-re emelte az úgynevezett problémás bankok számát. Tavaly év végén 702 pénzintézet volt az FDIC listáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×