eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Összevont uniós segélybank?

Összevonná egy pénzintézetben több európai pénzintézet európai unión kívüli támogatási tevékenységét Michel Camdessus, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt elnöke.

A francia szakembert két évvel ezelőtt bízták meg azzal, hogy egy szakértőcsoport élén vizsgálja meg, hogyan lehetne kiterjeszteni, javítani az EU saját befektetési pénzintézetének, az Európai Beruházási Banknak (EIB) a tevékenységét.

Most nyilvánosságra hozott jelentésükben a szakértők egyebek között azt javasolták, hogy vonják össze az EIB, az Európai Bizottság, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) unión kívüli fejlesztési tevékenységét. Ez szerintük látványosabbá tenné az EU világelső támogatási politikáját, emellett nagyobb szakértelemmel és eszközrendszerrel rendelkezhetne, mint az intézetek külön-külön.

Camdessusék azt is javasolják, hogy növeljék az EIB rendelkezésére álló eszközöket, illetve hangolják össze a bank tevékenységét még jobban az unió fő beruházási törekvéseivel.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×