eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nyugdíjba megy az elítélt vezérigazgató-helyettes

Nyugdíjazását kérte, nem pedig lemondott Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese - írta pénteki számában a Magyar Hírlap az MNV-től kapott információkra hivatkozva.

A napilap megkeresésére az MNV azt közölte: "Benedek Fülöp 2008. február 1. napjával létesített munkaviszonyt az MNV Zrt.-vel. Ezt megelőzően 2002-től a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban töltött be vezetői munkaköröket. Munkaviszonya megszüntetésére - nyugdíjazására tekintettel - várhatóan 2010 januárjában kerül sor."

Az MNV kitért arra is, hogy a munkaviszony megszüntetésére figyelemmel Benedek Fülöpnek nem jár végkielégítés, a munkaviszony megszüntetéséről szóló megállapodás aláírásáig pedig nem tudnak nyilatkozni a kifizetések jogcíméről, mértékéről.

A lap felidézte: Oszkó Péter pénzügyminiszter múlt héten jelentette be, hogy elfogadta Benedek Fülöp lemondását. Oszkó Péter közölte: Benedek Fülöp nem indokolta meg lemondását, azonban erre ő sem kérte.

Benedek Fülöp lemondására azt követően került sor, hogy a Heves Megyei Bíróság kedden 1,5 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 3 millió forintos pénzbírságra ítélte hivatali visszaélésért egy pákozdi földügylet miatt.

A bíróság határozata szerint Benedek Fülöp 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve a felügyelete alatt működő hivatalok alkalmazottainak közvetlen utasításával és törvénytelen eszközökkel segítette, hogy egy pákozdi állami földterület külföldi kézbe kerüljön.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×