eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyar Telekom: kisebb eredmény és bevétel

A Magyar Telekom Nyrt. 67,435 milliárd forint nettó eredményt ért el az első háromnegyed évben, ami 16,1 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 80,381 milliárd forintnál - hozta nyilvánosságra a társaság.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elveknek megfelelően készített gyorsjelentés szerint a vállalatnak 480,6 milliárd forint bevétele volt szeptember végéig, 4,4 százalékkal kevesebb mint tavaly ilyenkor.

Az elemzők a harmadik negyedévre 23,4 milliárd forint profitot vártak. A vállalat kis negatív különbséggel teljesítette is ezt, az első félévben 44,672 milliárd forint nettó eredményt ért el.

A közlemény idézi Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgatót, aki közölte: a vállalat az idei évre fenntartja a 2 százalék körüli bevételcsökkenésről szóló tervét a lakossági és a vállalati költések nagymértékű visszafogása miatt. A működéshez kapcsolódó kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) legfeljebb 5 százalékkal csökken, a beruházások pedig szinten maradnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×