eur:
391.18
usd:
365.58
bux:
68169.96
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem döntött az alapkamatról a monetáris tanács

Meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően nem döntött a jegybanki alapkamatról a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa hétfői ülésén.

A testület áttekintette a gazdasági és pénzügyi folyamatokat.

A Monetáris Tanács legközelebb november 23-án tart kamatdöntő ülést. A legutóbbi kamatdöntő ülésen 50 bázisponttal 7,0 százalékra mérsékelte a jegybanki alapkamatot a testület. Július óta minden hónapban csökkentette a kamatot a Tanács, úgy hogy júliusra a ráta már visszatért a tavaly októberi 3 százalékpontos rendkívüli emelést megelőző szintre, s azóta még 1,5 százalékkal csökkent tovább.

Elemzők a továbbiakban sem várják a monetáris enyhítési ciklus végét, legfeljebb egy-egy hónap kihagyással 5,5-6,0 százalék körül éri majd el mélypontját a hazai alapkamat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×