eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egymilliárd dollárt ér a Twitter

A legfeljebb 140 karakteres bejegyzések továbbítását lehetővé tévő Twitter hamarosan befejeződő feltőkésítése után 1 milliárd dollár - 184 milliárd forint - értékű lesz a népszerű közösségi mikroblog szolgáltatás - adta hírül a TechCrunch nevű online informatikai magazin.

Meg nem nevezett hírforrások szerint a közösségi oldal 50 millió dolláros - 9,2 milliárd forintos - tőkeemelést kíván végrehajtani és erről állítólag Evan Williams vállalatvezető értesítette az alkalmazottakat.

A Twitter - amelynek értékét februárban még 250 millió dollárra becsülték - a többi a közösségi portállal továbbra is azért küzd, hogy életképességüket bizonyíthassák a magánbefektetők előtt.

Az iráni választások után a média figyelmének középpontjába került csevegő-oldal regisztrált felhasználóinak száma júniusban érte el a 44,5 milliót, és ez mintegy tizenötszörös emelkedést jelent egy év alatt - derül ki a comScore adataiból.

A Twitter népszerűségének oka, hogy más közösségi portálokkal ellentétben a felhasználók által küldött üzeneteket alapértelmezésben az író jóváhagyása nélkül mindenki láthatja, aki az adott "csevelyre" feliratkozott, és így akár bárkiből meghatározó véleményformáló személyiség lehet. Az üzenetek limitált mérete az SMS-ekhez lett igazítva, a bejegyzések telefonról illetve telefonra is küldhetők, ez a szolgáltatás azonban a telefontársaságoktól függően már pénzbe kerül.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×