eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A túlélélésért küzd a Sky Europe

A túlélésért küzd a Pozsonyban bejegyzett Sky Europe légitársaság. Szombat óta a bécsi járatait is a szlovák fővárosból indítja, mivel az osztrákok - a tetemes tartózás miatt - megtagadták az együttműködést.

A szlovák fapados légitársaság azért kényszerült erre a lépésre, mert a Bécs-Schwechat repülőtér szombat éjfél óta nem hajlandó kiszolgálni gépeit. A légikikötő azzal indokolta döntését, hogy a szlovák fapados légitársaság péntek délután három óráig sem egyenlítette ki tartozásait a reptérrel szemben. Sajtóinformációk szerint a légitársaság mintegy 3-4 millió euróval tartozik a légikikötőnek.

A társaság készpénzhiányát jelzi az is, hogy egyelőre nem tudja kifizetni dolgozói júliusi bérét.. A menedzsment egyébként állítólag már hónapok óta ingyen dolgozik annak érdekében, hogy megmentse a légitársaságot.

A társaság korábban azt közölte, hogy 5 millió eurós áthidaló hitelt kap egy brit és egy holland befektetési társaságtól.

A SkyEurope-nak korábban más légikikötőkkel is problémái voltak: június végén Bukarestben, Szófiában és Párizsban tartóztatták fel a gépeket rendezetlen adósságok miatt. A párizsi Orly repülőtér egyúttal lefoglalta a légitársaság egyik gépét - egy ottani bíróság döntése szerint addig nem is kell visszaadnia azt, amíg a SkyEurope ki nem egyenlíti vele szemben fennálló tartozásait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×