eur:
388.8
usd:
361.22
bux:
68578.71
2024. május 7. kedd Gizella

Megkezdte a kereskedés-bezárásokat a General Motors

6000 márkakereskedéséből 1100-at bezár a legnagyobb amerikai autóipari vállalat, a General Motors. Ez az első lépése annak a tervnek, amely szerint a detroiti autógyártó felszámolja a kereskedői hálózat 40 százalékát.

A társaság már korábban jelezte, hogy a jövő év végéig 3600-ra csökkentené a márkakereskedések számát. A vállalat jelentős kiadáscsökkenést remél attól is, hogy eladja vagy felszámolja 4 márkáját, a Saturnt, Hummert, a Saabot és a Pontiacot.

Csütörtökön a harmadik legnagyobb amerikai autógyár, a csődvédelmet kért Chrysler jelentette be, hogy a mintegy 3200 márkakereskedéséből 789-től megválik. A General Motorsnak a kormány június 1-jéig adott határidőt az átalakulásra. Elemzők szerint a Chrysler csődvédelmi eljárása és átszervezése főpróbája lehet a General Motors hasonló átalakításának.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×