eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Egy hétre leállt a győri Audi

Az Audi AG németországi gyárainak menetrendjéhez igazodva hétfőtől egy hétre leállt a termelés az Audi Hungaria Motor Kft-nél Győrött - mondta a vállalat kommunikációs vezetője.

Lőre Péter emlékeztetett rá: az intézkedésről idén január végén már tájékoztatták a nyilvánosságot. A döntés indoklásaként hozzátette: a gazdasági válság miatt csökken a rendelésállomány, ezért fogják vissza a termelést.

A járműgyártás tavaly december közepétől négy hétre már leállt Győrött, a motorgyártásnál pedig - terméktípustól függően - 2 és 4 hét között szünetelt a termelés a múlt év végén. Idén január közepén azonban újra indult a munka.

A társaság tavaly több mint 1,9 millió motort és 60 ezernél több járművet gyártott. Motorgyártásban a 2007 évihez hasonló szinten teljesített a győri gyár, járművekből pedig 5,9 százalékkal többet szereltek össze, mint 2007-ben.

Az egyhetes leállás mintegy 5.500 dolgozót érint.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×