eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megválasztották a Költségvetési Tanács tagjait

Nagy többséggel, ellenszavazat nélkül választotta meg az Országgyűlés hétfőn a Költségvetési Tanács elnökét és tagjait. Nagyon ritka az ilyen konszenzus - mondta Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a parlamentben a szavazás után.

Kopits Györgyöt a Költségvetési Tanács elnökét 360 igen szavazattal, egy tartózkodással fogadta el a Ház.

Obláth Gábort 359 igen szavazattal, egy tartózkodással fogadták el a képviselők, Török Ádám pedig 361 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett kapott bizalmat.

A szavazás után a Költségvetési Tanács tagjai letették az esküt.

Kopits György és Obláth Gábor a hétfői nappal lemondta az MNB Monetáris Tanácsában betöltött tagságukról, ezzel szüntetve meg az összeférhetetlenséget - jelentette be az elnöklő Lezsák Sándor (Fidesz).
Sólyom László köztársasági elnök emlékeztetett arra: másfél évvel ezelőtt kezdeményezett egy ötpárti tanácskozást, azért, hogy a pártok támogassák a költségvetés korlátok közé szorítását, és egy független, ellenőrző intézmény létrehozását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×