eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Háromszáz forint fölé is kerülhet az euró árfolyama"

Az európai nyitást követően 294 forint fölé ugrott az euró árfolyama, a dollárt 228 forint felett jegyezték. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint van esély arra, hogy az euró árfolyama 300 forint fölé kerül.

Előbb Európa, majd az Egyesült Államok tőzsdei mutatói jelentősen gyengültek csütörtökön, a rossz japán adatok pedig a becsültnél mélyebb recessziót jelez előre, a többi ázsiai piac ugyanakkor pluszban zárt - mondta az InfoRádiónak az Erste elemzője.

Európában a határidős indexek reggel a pozitív irányba mozdultak el, ezért Miró József enyhe, óvatos emelkedésre számít a piacokon.

A szakértő hozzátette: csütörtökön történelmi mélyponton járt a forint: az euró elérte a 292,10-es árszintet. Az elemző szerint a magyar fizetőeszköz nagyjából együtt mozog a régiós valutákkal, ám nagyobb mértékben gyengül, mint a cseh korona vagy a romám lei.

Miró József szerint megvan az esélye a 300 forintos árfolyamnak, sőt, ennél gyengébb is lehet a forint. "Vannak azonban olyan tartóerők a piacon, amelyek fundamentális oldalról - remélhetőleg - meg fogják gátolni" - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×