eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lecseréli légcsavaros gépparkját a Malév

Lecseréli repülőgépei egy részét a Malév. A légitársaság a kanadai Bombardier Q400-as típusú, 78 személyes, turbólégcsavaros gépeivel váltja fel négy, 50 személyes CRJ200-asát, valamint öt, 72 személyes Fokker 70-esét. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint a Malév megfelelő típust választott.

A Malév vezérigazgatója a farnboroughi légi vásáron jelentette be a 226 millió dolláros (38,7 milliárd forint) tranzakciót. Leonov Péter elmondta: az elsőnek megvásárolt négy használt gép a téli menetrend kezdetétől áll forgalomba.

A vásárlással kapcsolatban az AERO magazin főszerkesztője az InfoRádióban azt mondta: a Q400-asok 2000. óta repülnek világszerte, a Malév a 25. olyan légitársaság, amely ezt a típust fogja alkalmazni a regionális utasszállítók piacán.

Ezek megbízható, nagyon modern turbólégcsavaros repülőgépek, amelyek majdnem ugyanolyan gyorsan tudnak repülni, mint a sugárhajtású vetélytársaik, ezért nagyon gazdaságosak a légitársaságok számára. Emellett nagyon környezetkímélőek és csendesek - tette hozzá Sajtos Zoltán.

A szakember szerint a Q400-asok minden szempontból jobbak, mint a CRJ200-asok és a Fokker-70-esek, ám ami jelenleg a legfontosabb minden légitársaság számára: fogyasztásuk jóval kedvezőbb, mint a sugárhajtású gépeké, különösen az egy-két óra alatt megtehető távolságokon.

Az utasok számára a Q400-as ugyanazt a komfortot nyújtja, mint bármelyik más utasszállító repülő, emellett csendesebb, mint a jelenleg repülő CRJ gépek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×