eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

"A vállalatoknak idén is meg kell húzniuk a nadrágszíjat"

A reformok folytatása mellett teszi le a voksot a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC). A szervezet jelentésében az adórendszer egyszerűsítését javasolja. Fontosnak tartják az oktatás fejlesztését, hisz szakemberhiánnyal küzdenek a hazai nagyvállalatok. A HEBC szerint a vállalatoknak idén is meg kell húzniuk a nadrágszíjat.

Az egyetlen út a fejlődés címmel tette közzé tízéves jelentését a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC). Takács János, a szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: csak úgy lehet javítani Magyarország versenyképességét, ha fejlődési útra állítjuk a magyar gazdaságot. Mi elfogadtuk a megszorító intézkedéseket - mutatott rá -, de ezek mellett olyan lépésekre is szükség van, amelyek a gazdaság fejlődését szolgálják.

Nem feltétlenül látjuk nagyon borúsnak a helyzetet - figyelmeztetett ugyanakkor Takács János. Amikor azonban beszélgetünk, elsősorban a problémákat emeljük ki, hiszen azokra keresünk megoldásokat.

Minden jelentésünkben konstruktív kritikát fogalmaztunk meg, és megoldási javaslatokat is fölvetettünk - mondta el a HEBC elnöke. Megfogalmaztuk azt is, félő, hogy elakadnak a reformok. De kifejeztük abbéli reményünket, hogy ez nem így lesz, és a siker felé viszik Magyarországot - nyilatkozta Takács János.

Szavai szerint a jelentésben hangsúlyt helyeztek az oktatásra, annak reformjára, hisz a nagyvállalatok szakemberhiánnyal küzdenek. Elsősorban mérnökből és szakmunkásból van kevés, és a nyelvtanulással sem állunk túl jól - jegyezte meg az elnök.

Természetesen kitértünk az adótörvényekre, az adórendszerre, amit szerintünk egyszerűsíteni kellene. Nem annyira az adó mértékével vannak problémák - mutatott rá Takács János -, hanem a rendszer bonyolultságával. Hozzátette, nehéz megérteniük a befektetőknek, hogy miért kell annyi adót fizetni. A HEBC szerint magasak az élőmunkára rakott terhek hazánkban.

Úgy gondolom - mondta Takács János -, hogy a magyarországi cégeknek idén is meg kell szorítaniuk a nadrágszíjat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×