eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

MÁV Általános Biztosító: egyik érdeklődő sem tesz ajánlatot?

Lapinformációk szerint a hat korábban érdeklődő cég közül egyik sem tesz majd ajánlatot a MÁV Általános Biztosítási Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának állományára. Az ajánlatokra a határidő pénteken jár le.

Úgy tűnik egy biztosítónak sem kellenek a MÁV Biztosító ügyfelei. Lapértesülések szerint a meghirdetett feltételek mellett egyetlen biztosító sem ad be ajánlatot a MÁV Általános Biztosító KGFB-állományának átvételére.

Binder István a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a szóvivője korábban az InfoRádióban még hat érdeklődőről számolt be.

A határidő pénteken jár le, a közgyűlést pedig jövő hét csütörtökre hívták össze, ahol a tagság hozná meg a döntést az állomány átruházásról, azaz, az új tulajdonos személyéről. Kérdés, lesz-e miről dönteniük, és kérdés az is, hogy érdeklődő hiányában mit fog tenni a Felügyelet.

Filvig István, a Signal Biztosító elnök-vezérigazgatója, a Magyar Biztosítók Szövetségének soros elnöke a Napi Gazdaságnak úgy fogalmazott: a szervezet és tagjai számára elfogadhatatlan minden olyan megoldás, amely a piacon normálisan gazdálkodó cégeket kényszerítene arra, hogy egy nem korrektül eljáró biztosító után fennmaradt károkat megfizessék.

A piac szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a PSZÁF felügyelete alatt az év végéig tovább működne a MÁV Biztosítót és - ameddig a pénz elegendő - folytatnák az üzletmenetet. Ezt követően pedig a 200 ezres ügyfélkör szabadon átszerződhetne más biztosítóhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×