eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Végleg befellegezhet a Nabuccónak

Az orosz elnök főtanácsadója szerint, ha Türkmenisztán jövőre európai szintre emeli a gáz árát, akkor a közép-ázsiai országnak már nem éri meg Oroszország elkerülésével Nyugat-Európába juttatni a nyersanyagot. Szergej Prihogyko erről az orosz államfő ma kezdődő türkmenisztáni látogatása előtt beszélt.

A főtanácsadó hangsúlyozta: az árak emelése után kifizetődőbb lenne, ha a térség államai Oroszországgal közösen növelnék a Közép-Ázsiai központi vezeték kapacitását, és kiépítenék a Kaszpi-tengermelléki vezetéket.

Megfigyelők szerint Moszkva arra törekszik, hogy meghiúsítsa a nyugati országok terveit, amelyek szerint - Oroszország megkerülésével - közvetlenül szerezzék be a földgázt a Kaszpi-tengeri országoktól. Ezen elképzelések közé tartozik a Nabucco-vezeték is.

Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, az azerbajdzsáni fővárosban csütörtökön már bejelentette, hogy készek tárgyalást kezdeni az összes eladható azeri gáz megvételéről.

Az előzetes tervek szerint a türkmén és az azeri gáz a Nabucco vezeték fontos forrása lenne. Ennek hiányában legfeljebb Irán jöhet szóba, amely atomprogramja miatt régóta a nyugati bírálatok kereszttüzében áll.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×