eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tárgyalásra kísérték volna a rendőrök Humet vezetőjét

Nem rendőrségi vizsgálat miatt keresték szentendrei lakhelyén a Humet elnökét a rendőrök, hanem egy bírósági tárgyalásra kellett volna a rendőröknek elővezetniük Civin Jánost.

A Humet a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán este közölte, hogy rendőrségi vizsgálat folyik Civin János, a Humet elnöke ellen, melynek oka a társaság számára eddig ismeretlen. A tájékoztatás úgy szólt, hogy Civin Jánosnál "június 25-én vagy 26-án hajnalban több rendőr házkutatást vagy letartóztatást (az ok ismeretlen) kívánt foganatosítani. Az eljárást tévedésből a szomszédjánál folytatták le."

A tőzsde "B" kategóriájában forgó Humet részvények kereskedését csütörtökön felfüggesztette a tőzsde.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem rendőrségi vizsgálat miatt próbálták meg elővezetni a férfit, hanem a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelte el "C. János 55 éves, szentendrei férfi elővezetését" a június 25-i bírósági tárgyalásra.

Belicza Andrea sajtóügyeletes elmondta: a szentendrei kapitányság járőrei ez alapján mentek ki a szentendrei lakcímre június 25-én reggel 5 órakor, ott azonban egy nő azt közölte a rendőrökkel, hogy már korábban megvette a lakást C. Jánostól. A nő tájékoztatása szerint ugyanakkor a szomszédjában lakik a férfi lánya. A rendőrök itt is csengettek és kopogtattak, de senki sem nyitott ajtót - tette hozzá a sajtóügyeletes.

sajtóügyeletes nem adhatott tájékoztatást arról, milyen ügyben rendelte el a PKKB a férfi elővezetését.

A Büntetőeljárásról szóló törvény (Btk.) szerint az elővezetés személyi szabadságot korlátozó intézkedés annak érdekében, hogy biztosítsák, hogy az érintett - vádlott vagy tanú - részt vegyen az eljárási cselekményen. Az elővezetés elrendeléséről a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság dönt, de a rendőrség hajtja végre.

A nyomozó hatóság az érintett embert az elővezetést elrendelő határozatban megjelölt helyre kíséri, ennek érdekében szükség esetén kényszert alkalmazhat. A hatóság rendelkezhet úgy is, hogy a rendőr az elővezetés foganatosítása helyett mindössze az érintett útba indulását ellenőrizze, ha megalapozottan feltehető, hogy az elővezetés célja ezzel is elérhető.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×