eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Négymilliárd forint értékű ipari kémkedés hiúsult meg

Négymilliárd forint értékű üzleti adatot akart eladni egy orosz cégnek egy neves magyar, orvosi berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalat volt vezetője - írja több napilap. A ferihegyi repülőtéren vettek őrizetbe egy embert, aki - feltételezésük szerint - egykori munkaadójának konkurenséhez akart utazni több ezer, szabadalmi oltalom alatt álló információval laptopjában.

Négymilliárd forint értékű üzleti adatot akart eladni egy orosz cégnek egy neves magyar, orvosi berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalat volt vezetője - írja több napilap.

A vám- és pénzügyőrség a Magyar Nemzet és a Népszabadság értesülését megerősítve annyit közölt: különösen nagy értékre elkövetett szerzői jogok megsértése ügyében nyomoznak.

A napilapok úgy tudják: a nyomozók a sértett cég biztonsági szolgálatának jelzése alapján május végén, a ferihegyi repülőtéren vettek őrizetbe egy embert, aki - feltételezésük szerint - egykori munkaadójának konkurenséhez akart utazni több ezer, szabadalmi oltalom alatt álló információval laptopjában.

A hatóságok néhány órával később - lakásán - a magyar vállalkozás volt műszaki igazgatóját is őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×