eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Horribilis összegű mobilszámlák előzmény nélkül?

A mobiltelefonról elérhető szélessávú internet használói esetenként magas, néha 100 ezer forintot meghaladó számlát kapnak olyan időszakra vonatkozóan is, amikor bizonyíthatóan nem használták a készüléküket - jelezte több panaszos az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnek. A civil szervezet a szolgáltatókhoz fordult magyarázatért és megoldásért.

Mindhárom magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei tapasztalhatták már azt, hogy olykor horribilis összegű telefonszámlát kaptak, vagy arról érkezett sms-értesítés a telefonjukra, hogy túl sok adatot töltöttek le, ezért a cég leállítja számukra a szolgáltatást.

Az egyik ügyfél éjjel fél 12-kor kapott üzenetet arról, hogy túl sok adatot töltött le az internetről, holott egyáltalán nem használta ezt a szolgáltatást - mondta az InfoRádióban Fischer Gábor, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület infokommunikációs szakértője. Az előfizető felhívta az ügyfélszolgálatot, és tudakolódott arról az eljárásról, ahol ellenőrizheti adatforgalmát.

Ez akkor semmilyen adatot nem mutatott, ennek ellenére másnap reggel már 69 ezer forintos tartozás szerepelt a számláján.

Többen bizonyítani tudják, hogy egyáltalán nem használták a mobiltelefonon elérhető szélessávú internet szolgáltatást, ennek ellenére jelentős összegű számlát kaptak róla.

Az egyesület ezért felkereste a mobilszolgáltatókat, hogy szakemberek bevonásával vizsgálják ki az eseteket.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×