eur:
399.89
usd:
364.89
bux:
74192.17
2024. október 9. szerda Dénes

Közel 45 milliárdos bevétele volt a Pannonnak az első negyedévben

A Pannon GSM Távközlési Zrt. 18,924 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idén az első negyedévben, ami gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbival - olvasható a társaság közleményében. A vállalat bevétele ugyanebben az időszakban 44,957 milliárd forint volt, ami nem egészen 2 milliárd forinttal kisebb a tavalyi első negyedévinél.

Az előfizetői szám emelkedésének és a hatékony működésnek köszönhetőek a Pannon 2008 első negyedéves eredményei - áll a társaság közleményében.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. 18,924 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idén az első negyedévben, míg a vállalat bevétele 44,957 milliárd forint volt.

2008 első negyedévében a Pannon növelte előfizetői bázisát, miközben kulcsfontosságú területeken javította működési hatékonyságát, s ennek révén kiváló pénzügyi teljesítményt nyújtott. A társaság ebben a negyedévben is jelentős beruházásokat eszközölt a 3G/HSDPA fejlesztések terén.

A Pannon előfizetői száma 23 ezerrel nőtt a negyedév során, így az időszak végére elérte a 3,4 milliót. 2008 első negyedévének végén a Pannon aktív SIM-kártyákra vetített piaci részesedése 33,5 százalék volt, ami 0,2 százalékpontos emelkedést jelent az előző negyedévhez képest. Az előfizetői bázison belül a számlás ügyfelek aránya tovább emelkedett, elérte a 40,5 százalékot, míg 2007 végén 39,7 százalék volt ez az arány - közölte a társaság.

A közlemény szerint 2007 azonos negyedévéhez viszonyítva az összekapcsolási és roaming díjak csökkenése miatt alacsonyabb szinten maradtak a bevételek.

A Pannon csökkenteni tudta működési költségeit és több területen javította a költséghatékonyságot; a működési kiadások átlagosan az éves inflációnál kisebb mértékben nőttek.

A növekvő hatékonyság, a magasabb ügyfélszám és az alacsonyabb értékcsökkenési költségek hatására a működési nyereség 0,7 százalékkal nőtt. A negyedév teljes működési nyeresége 13,6 milliárd forint volt, ami 103 millió forinttal több a 2007 hasonló időszakában elértnél.

A Pannon vezérigazgatója, Ove Fredheim elmondta, hogy a mobil internet rendkívül gyorsan fejlődő szolgáltatás. "A Pannon Mobil Internet gyors és egyszerű, kábelek nélküli csatlakozást biztosít asztali és hordozható számítógépeken egyaránt. Az év eleje példa nélküli sikert hozott ezen a területen: Mobil Internet szolgáltatásunk előfizetőinek száma január végére megkétszereződött. Bizonyosak lehetünk tehát abban, hogy beruházásaink a közeljövő további növekedésének lehetőségét teremtik meg" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Az elmúlt években a bankoknak aktívan alkalmazkodniuk kellett a rendszeres szabályozói beavatkozásokhoz, amely egyszerre több formában érkezett: gondolhatunk itt akár adóemelésre, kiegészítő tranzakciós illetékre, nyugdíjpénztári megtakarításokra, maximális jelzálog THM-re. Hogyan fogadta mindezt a bankszektor és ebben a helyzetben hogyan tud hozzájárulni a magyar gazdaság növekedéséhez? A mostani kamatkörnyezet mennyire támogatja a hitelezés beindulását és a gazdaság növekedését, vagy nem minden a kamatokról szól? Október 17-i Budapest Economic Forum konferenciánkon előadást tart Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bankszektor aktuális kihívásairól. Emellett érkezik a hagyományos, minden évben megrendezett bankvezéri kerekasztalbeszélgetés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×