eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ír-magyar beruházásban épül repülőtér Mezőkövesden

Mezőkövesden ír-magyar beruházásban polgári légikikötő létesül a volt szovjet katonai repülőtér bázisán. A 600 hektáros területen 2009-től indítanak és fogadnak gépeket.

A volt szovjet katonai repülőtér egy 2007 végén hozott kormányhatározat után a mezőkövesdi, a mezőkeresztesi és a miskolci önkormányzat tulajdonába került, amelyek 100 éves bérleti szerződést köthettek a beruházóval.

A projektet vezető ír-magyar Fieldstone Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviselője a megállapodás aláírása után azt mondta: a következő évekeben akár többszázmilliós is lehet majd a fejlesztés költsége.

Peter Dolan hozzátette: a repülőtér 80 százalékban teherszállítási, 20 százalékban személyszállítási feladatokat lát majd el.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×