eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Gyuris: "2008 a fordulat éve lesz"

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. 6540 millió forint adózás előtti eredményt ért el, ez a tervezett eredménytől 19,8 százalékkal marad el, legfőképp a subprime válság miatt - mondta el az InfoRádiónak a bank vezérigazgatója. Gyuris Dániel hozzátette: a társaság nem fizet osztalékot többek között a várható romániai terjeszkedés miatt.

A társaság tervezett eredményéhez képest a 19 százalékos elmaradásnak a legfőbb oka elsősorban az amerikai suprime válság Magyarországot is érintő forrásköltség-emelő hatása volt - mondta az InfoRádiónak az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója.

Gyuris Dániel kiemelte: a 2008-as feladatok teljes körű teljesítése érdekében minden forrásra szükség van, valamint a térségi terjeszkedés előkészítése is folyik, döntő mértékben a román piacra való kilépés jegyében, így a tulajdonosok részéről elfogadható és megszavazható volt az a döntés, hogy nem fizet osztalékot a bank.

A 2007-es év volt a mélypont, ugyanis az államilag támogatott ötéves kamatperiódusú hitelek átárazódása erre az évre esett - hangsúlyozta a vezérigazgató. Gyuris Dániel hozzátette: ezt előre látva az igazgatóság 2005 végén elfogadott egy stratégiát, amely megvalósítása tavaly be is fejeződött.

A bankcsoport építkezése tekintetében az eredeti tervezett ütemet tartották, ezért egyértelmű, hogy a bankcsoport teljesítményében 2008 a fordulat éve lesz - emelte ki a vezérigazgató. Hogy ezt mennyire gyengíti a hitelpiaci válság kihatása a magyar piacra, azt nehéz megjósolni - tette hozzá.

Gyuris Dániel szerint 2008-ra elkezdenek beérni azok a gyümölcsök, amelyeket a 2007-es év fejlesztésével kezdtek ültetni.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója 2008-ra kétszámjegyű növekedést vár, az első negyedévi jelentésben szereplő számok ezt majd alátámasztják.

A bankcsoportot és annak céljait alá tudják rendelni annak az elvárásnak, hogy az ingatlan- és a finanszírozási üzletág kart karba öltve tudjon a piacon megjelenni - közölte a vezérigazgató.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×